van den Elzen koel- en vriestransporten Boxtel

Het bedrijf is in 1930 begonnen als eenmanszaak in Heeswijk. Een jaar later al verhuisde de heer vd Elzen naar Boxtel.

In de beginjaar vervoerde men vooral vee en huisraad, vanaf 1950 begon men met het rijden van vlees. Vanaf 1961 werd er ook naar het buitenland gereden.

 

In de jaren 80 van de vorige eeuw werd het bedrijf ingelijfd bij de AGAS groep uit Bergen op Zoom waartoe ook Schoonen transport uit Bergen op Zoom hoorde. In de jaren 90 werd de AGAS groep verkocht aan de Reederei und Spedition Braunkohle uit Duitsland een dochtermaatschappij van RWE. Detail is dat  van den Elzen transport hiermee een 50% zusterbedrijf van Freund silofachspedition uit Frechen werd.

In 1994 werden de Nederlandse transportbedrijven van de Reederei und Spedition Braunkohle samengevoegd tot RSB. Hiertoe hoorden inmiddels Schoonen, van den Elzen , Hannink en Kirkels. Het bedrijf van Ruiten wat ook tot de groep hoorde hield zijn eigen naam. Na links en rechts een aantal saneringen werden de Nederlandse RSB bedrijven in 1998 verkocht aan H.S. Frederiks uit Nijmegen. Het bedrijf ging hierna verder als HSF Logistics.


Om ook in de toekomst nieuwe foto's te kunnen blijven plaatsen zijn de foto's op deze website bewerkt tot een kleiner formaat.