Siba banden Uden

In 1961 begon Simon Bakker in Amsterdam met het inzamelen van oude autobanden. Deze autobanden werden geëxporteerd naar landen met minder strenge profielnormen of de banden werden geleverd aan bedrijven die  het loopvlak vernieuwen.

1965 verhuist het bedrijf naar Wilnis om in 1970 te verhuizen naar Zeeland (NBr). In 1980 koopt het bedrijf in Uden een oude betonfabriek waarop weer een verhuizing volgt.

In 1991 verwoest een grote brand het hele bedrijf, het bedrijf wordt opnieuw opgebouwd en is in 1992 weer volledig operationeel.

In 1993 introduceert Siba een nieuw inzamelingssysteem met een kleine container in de werkplaats die geleegd wordt in een  vrachtwagen voor vervoer naar Uden.

In 2002 opent Siba een bandengroothandel waar de banden voor bandenmontage bedrijven en garages op voorraad liggen en op afroep besteld kunnen worden.

In 2005 opent men een shredderafdeling waar de banden die aan het einde van hun leven zijn vermalen worden tot granulaat en zo kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten 


Om ook in de toekomst nieuwe foto's te kunnen blijven plaatsen zijn de foto's op deze website bewerkt tot een kleiner formaat.